Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2024: Lézard (BE)

Lézard is in 2024 Artist in Residence* bij muziekclub N9.

Lézard staat met één been in het David Byrniaanse tijdperk, met het ander in de koelbloedige underground post-punk scene van de jaren 80. Frontman Neil Claes brengt samen met zangeres Myrthe Marnef, drummer Roel Delplancke, bassist Andreas Duchi en toetsenist Viktor De Greef bontkleurige en meerlagige glampunk. Daarbij steken ze invloeden van XTC, Talking Heads, Television en hedendaagse post-punk niet onder stoelen of banken.

Lézard was in 2023 laureaat van Sound Track Oost-Vlaanderen en krijgt in 2024 een natraject op maat. Wie Lézard in 2024 live wil zien kan de band bijna niet ontlopen. Onder andere Best Kept Secret en Boomtown staan op de agenda. Op zondag 28 april staat Lézard in de finale van Humo’s Rock Rally.

*Elk jaar heeft muziekclub N9 een of meerdere Artist(s) in Residence. De Artist in Residence kan repeteren, creëren en opnemen in muziekclub N9. N9 deelt expertise en know-how en coacht de artiest waar nodig. N9 biedt podiumkansen (in eigen huis en/of elders), logistieke steun (PA-repetitie, gebruik materiaal…), administratieve en promotionele steun.