Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 13.10.2023

THE BOLLOCK BROTHERS + LAGÜNA

Een avond vol punk en new wave

The Bollock Brothers tarten al sinds begin jaren tachtig de punk en new wave scene. De band rond Schotse zanger Jock Macdonald positioneerde zich meteen als rivaal van Sex Pistols: niet enkel via de bandnaam, maar ook met het album ‘Never mind the Bollocks 1983’, een elektroversie van het iconische Pistols album. Nadien scoorde de band wereldwijde culthits zoals ‘Horror Movies’, ‘The Last Supper’ en ‘Faith Healer’. Het hek ging helemaal van de dam met single ‘Harley David (Son of a Bitch)’, waarmee The Bollock Brothers in gans Europa in de hitlijsten belanden.

The Bollock Brothers zijn een must see voor wie van een stevige portie punkrock met humor houdt. De band trekt in quasi originele bezetting de baan op. Voor drummer Pat Pattyn – ooit lid van Nacht Und Nebel - wordt het een thuismatch, want de man is afkomstig uit Eeklo!

Opener Lagüna was in 2017 winnaar van De Beloften en behaalde een jaar later een tweede plaats op Humo’s Rock Rally. Na een intens schrijfproces is de Antwerpse alternatieve band klaar met debuutplaat ‘All Colours At The Same Time’. Het is een 10-delige trip die vertrekt vanuit intense postpunk, overgaat in zachte, uitgekiende popsongs en eindigt in dansbare melancholie. De strakke ritmesectie, melodische synths en de soms snijdende gitaren brengen het album naar de hoogtes en laagtes van het verleden.

The Bollock Brothers (UK)

The Bollock Brothers tarten al sinds begin jaren tachtig de punk en new-wave scene.De legendarische Brits-Belgische groep rond zanger Jock Macdonald positioneerde zich meteen als de rivaal van the Sex Pistols,niet enkel via de  bandnaam,maar ook met het album "Never mind the Bollocks '83",een el…

Lees meer

Lagüna (BE)

Lagüna, een alternatieve band uit Antwerpen en de laureaten van Humo’s Rock Rally 2018, zijn na een corona-stilte en een intens schrijfproces terug met een debuutplaat. “All Colours At The Same Time” is een 10-delige trip die vertrekt vanuit intense postpunk, overgaat in zachte, uitgekiende pops…

Lees meer

VVK: €15
ADK: €18
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

vrijdag 13.10.2023
20:00 deuren
20:30 Lagüna
21:45 The Bollock Brothers

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo