Wij gebruiken cookies. accepteer

Muziekvereniging De Clingse Bossen (BE/NL)

Muziekvereniging De Clingse Bossen is een verhaal van twee dorpen, en een onwaarschijnlijk aantal genres. Bandleden Lars Senders en Jan D’Hooghe wonen elk aan één kant van de Belgisch-Nederlandse grens, gescheiden door De Clingse Bossen. Dit grensoverschrijdende lijkt wel de overkoepelende thematiek te zijn wanneer de muziek van het duo beschreven moet worden.

Het is moeilijk om de band op een genre vast te pinnen. De band brengt noise rock, soundscapes en rare elektronica in een surreële mix die toch verbazingwekkend makkelijk in het gehoor ligt. Van instrumentale Mike Patton-achtige sferen tot Mogwaiaanse structuren, gekoppeld aan een speelsheid zoals we die ook bij De Portables horen, tot een sterke Kraut-slag van Kosmische Musik, roept de band een veelzijdig juweeltje op dat een ware lust is voor het oor van de liefhebber van avontuurlijke muziek.

Hun debuutalbum werd in mei 2017 gereleased in samenwerking met Consouling Agency, in 2019 kwam hun "Splitt" cassette uit op Zesde Kolonne Records als onderdeel van de verzamelbox "35 jaar Zesde Kolonne", een tweede album komt uit op 09/09/2023.

foto Muziekvereniging De Clingse Bossen © Jan Gitanes