Wij gebruiken cookies. accepteer

zo 14.08.2016
Herbakkersfestival

Herbakkersfestival

Herbakkersfestival is een gratis stadsfestival met optredens van de betere Belgische en internationale bands, waar je samen kan genieten op de fijnste openluchtlocaties van Eeklo. Een driedaags gebeuren voor jong en oud waar muziek voorop staat, maar waar er ook ruimte is voor ontmoetingen, ontdekkingen en verassingen!

gratis

gratis

Dit evenement is gratis.

Herbakkersfestival 2016 - dag 3

The Rhythm Junks, Karibu Orchestra, Vermillion House, MUDA Jazz Ambassadors, KA! Midsummer Band...

CANADAPLEIN

22:00 uur – 23:30 uur: The Rhythm Junks (BE)
Spannend, weerbarstig en vurig, dat zijn The Rhythm Junks in een notendop. Steven De bruyn, Jasper Hautekiet en Tony Gyselinck combineren strakke en speelse grooves met weelderige vlagen mondharmonica. Het vierde album ‘It Takes a While’ is net uit en het barst naar goede gewoonte van muzikaal spelplezier. The Rhythm Junks hebben in hun 10-jarige carrière een indrukwekkende sound gecreëerd met enkel harmonica, bas, drums en zang. Ze verkennen alle mogelijkheden van hun klankenpalet en hebben daarbij lak aan hokjesdenken. Je hoort flarden jazz, pop, rock, blues, folk, roots en soul. (foto (c) Masuhiro Machida)

20:00 uur – 20:45 uur: Karibu Orchestra (BE)
Karibu Orchestra is de heetste band van ’t Meetjesland. De muzikanten versmelten ritmische invloeden uit de rijke West-Afrikaanse muziekcultuur met hedendaagse jazz en funk. De band neemt de muziekliefhebbers bij de kraag en laat hen dansen op een aanstekelijke sound. Denk aan Snarky Puppy, Aka Moon, Avishai Cohen, Weather Report, Black Flower en Christian Scott.

18:00 uur – 18:45 uur: Vermillion House (BE)
Vermillion House werd in 2015 tweede bij het Oost-Vlaamse muziekconcours Oost.Best! en stond in de finale van De Beloften. De Gentse band –strakke ritmesectie, hoogstaande keys en een frontvrouw met een stem om achterover van te vallen- maakt een fusie van jazz, pop en hiphop.

16:30 uur – 17:15 uur: MUDA Jazz Ambassadors (BE)
De MUDA Jazz Ambassadors, ofte het kruim van de laatstejaars uit de de jazzklassen van het MUDA in Evergem, brengen hoogstaande jazzstandards.

15:00 uur – 15:40 uur: KA! Midsummer Band (BE) 
Onder leiding van leraar Arvid Steyaert vormen de leerlingen van de afdeling jazz en lichte muziek van de Kunstacademie Eeklo speciaal voor HBF de KA! Midsummer Band. Ze spelen jazz, pop en rock.

14:00 – 18:00 uur: Circusplaneet 
Kinderen die even genoeg hebben van al het muzikale geweld kunnen zich uitleven bij de Circusplaneet. Diabolo, draaiende bordjes, rollende ton, jongleren en allerhande andere acrobatentoeren... Ze kunnen het er allemaal leren en uitproberen. Ondertussen kunnen hun ouders met een gerust hart verder genieten van het festivalgebeuren, want de koters zijn veilig onder de vleugels van de begeleiders.

KERK

Klassieke gitaar

14:30 uur – 15:00 uur: Brecht Droesbeke en Bruno Van Renterghem 
16:00 uur – 16:30 uur: Brecht Droesbeke en 
Niels Meire
17:30 uur – 18:00 uur: Bruno Van Renterghem en Niels Meire 

Drie (ex-)leerlingen van mentor Wim Van Holderbeke (KA! Eeklo) tonen hun kunnen op de klassieke gitaar. Brecht Droesbeke (20) is student diergeneeskunde en gepassioneerd hobbygitarist. Voor Bruno Van Renterghem (25) is gitaarspelen simpelweg een van de allermooiste dingen in het leven. Niels Meire (22) tenslotte studeert momenteel Uitvoerende Muziek Klassieke Gitaar aan het Conservatorium van Gent.

BOELARE

14:00 - 19:00 uur: NOVA MONDO (wereldmarkt)
Een kleurrijke wereldmarkt met animatie, dans, muziek, upcycle, streekproducten, wereldproducten, workshops (voor kinderen), faire kledij... en een hapje en een drankje.

14:00 - 19:00 uur: RANDANIMATIE
Pimpanel
Pimpanel geeft -samen met de kinderen- oude, saaie, tweedehandse voorwerpen een nieuw leven. Breng zelf een houten kleerhanger, lege fles, bloempot, beeldje, plastiek yoghurtpotje, doos, kadertje, eetbord of andere rommel mee en krijg na afloop de gepimpte versie mee naar huis.

Orkest Bazar (Cie Balltazar) 
Een circusact met drie muzikanten. Of zijn het drie circusartiesten die musiceren? Livemuziek met contrabas, piano, trompet, sax, klarinet, fluit, ukelele en percussie verweven met jongleren, acro, evenwicht op ladder, slap touw en rolla, magie en veel meer. In dit mobiele circus staat de interactie met het publiek altijd centraal. 

Afrikaanse percussie en dans 
Trui van N9 en Danae van Makurah zijn gebeten door Afrikaanse ritmes. Trui roffelt graag op een djembé en ander Afrikaans slagmateriaal. Voor Danae is het onmogelijk om stil te staan bij al dat drumgeweld. Samen met hun leerlingen verzorgen ze een muziek- en dansspektakel. Voel je de onweerstaanbare drang om zelf mee te dansen? Ga ervoor!

Bram Brasseur (CIe du trottoir)
Bram Brasseur vervangt Mohamed Keita.

Yuri: Pandereta Y Malamoska (Cie Infusion) (CL)
Yuri Malamoska is een Chileen met een rode neus. Hij brengt een show vol clownerie en jongleerkunsten. Ondertussen speelt hij accordeon…

HERBAKKERSPLEIN
Arbeid Adelt!

Stef Bos
Slongs Dievanongs
Woesten!?
Bobby C

de piepkes
DJ Josh Lasden

CANADAPLEIN

The Rhythm Junks
The Rhythm Junks are exciting, tenacious and passionate. The trio combines tight, yet playful grooves with rich gusts of harmonica. The fourth album 'It Takes a While' is once more stuffed with passion for playing. Steven De bruyn, Jasper Hautekiet and Tony Gyselinck have been playing together for over ten years now. They've created a unique and impressive sound with just the harmonica, bass, drums and vocals. They experiment with jazz, pop, rock, blues, folk, roots and soul. (photo (c) Masuhiro Machida)

HERBAKKERSPLEIN
Arbeid Adelt!
Stef Bos
Slongs Dievanongs

The Rhythm Junks (BE)

Spannend, weerbarstig en vurig, dat is The Rhythm Junks in een notendop. Zoals geen andere band combineert dit trio strakke en speelse grooves met weelderige vlagen ‘free reed’. Hun vierde album It Takes a While barst naar goede gewoonte van muzikaal spelplezier en vertrekt waar het vorige album…

Lees meer

Karibu Orchestra (BE)

Karibu Orchestra is ontstaan uit de wereld-scheppende ontmoeting tussen jazz en metal, funk en hip hop, zinderende grooves en bezwerende soundscapes. Het vijftal brengt verrassend actuele en veelzijdige composities. Nu eens teder, dan weer genadeloos, als soundtrack voor je innerlijke reis of ee…

Lees meer

Vermillion House (BE)

Vermillion House werd in 2015 tweede bij het Oost-Vlaamse muziekconcours Oost.Best! en stond in de finale van De Beloften. De Gentse band –strakke ritmesectie, hoogstaande keys en een frontvrouw met een stem om achterover van te vallen- maakt een fusie van jazz, pop en hiphop.

Lees meer

MUDA Jazz Ambassadors (BE)

De Muda Jazz Ambassadors, ofte het kruim van de laatstejaars uit de de jazzklassen van het MUDA in Evergem, brengen hoogstaande jazzstandards.

Lees meer

KA! Midsummer Band (BE)

Onder leiding van leraar Arvid Steyaert vormen de leerlingen van de afdeling jazz en lichte muziek van de Kunstacademie Eeklo de KA! Midsummer Band. Ze spelen jazz, pop en rock.

Lees meer

GRATIS

zondag 14.08.2016
deuren 14:00
start 14:00

Canadaplein
Prinsenhofstraat 1
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo