Wij gebruiken cookies. accepteer

zo 13.08.2017
Herbakkersfestival

Herbakkersfestival

Herbakkersfestival is een gratis stadsfestival met optredens van de betere Belgische en internationale bands, waar je samen kan genieten op de fijnste openluchtlocaties van Eeklo. Een driedaags gebeuren voor jong en oud waar muziek voorop staat, maar waar er ook ruimte is voor ontmoetingen, ontdekkingen en verassingen!

gratis

gratis

Dit evenement is gratis.

Herbakkersfestival 2017 - dag 2: JAZZ AND BEYOND

Dans Dans, Eclectiv, Molten Penguin, Nova Mondo en meer...

Tijdens het eerste weekend van het Herbakkersfestival organiseert muziekclub N9 ontdekkingsconcerten in een ware clubsfeer op het intieme Canadaplein. Op zondag is jazz de rode draad. 

CANADAPLEIN
22:00 uur
DANS DANS
Dans Dans is het volstrekt unieke muzikale verbond tussen gitarist Bert Dockx (Flying Horseman, Strand), bassist Frederic Jacques (Mark Lanegan, Lyenn) en drummer Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU). De muziek van de band valt onmogelijk in één vak te plaatsen. Ze is instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Live voegen de heren nog een extra dimensie toe aan hun songs.

20:00 uur
ECLECTIV
ECLECTIV is het nieuwste project van pianist en componist Yves Vermeire. De dynamische formatie brengt moderne jazz naar het grote publiek. In 2016 deed ECLECTIV Jazzenede festival op zijn grondvesten daveren. De band werkt regelmatig samen met gastmuzikanten als Jean-Paul Estiévenart (Brussels Jazz Orchestra) en Kimberly Dhondt (Hooverphonic).

18:00 uur
MUDA JAZZ AMBASSADORS
De MUDA Jazz Ambassadors zijn een delegatie jonge jazzwolven uit de derde graad secundair kunstonderwijs van het MUDA in Evergem. De jongelingen spelen jazz standards, maar hebben ook een eigen repertoire. De band bestaat dit jaar uit Cas Minten (sax), Rutger Mathys (mondharmonica), Thibaut Deryckere (piano), Marthe Van Droogenbroeck (trompet), Orson Claeys (bas) en Pim Tournaye (drum).

16:30 uur
MOLTEN PENGUIN
Je herkent misschien wel leden van bij Nordmann, Altertape of Sinister Sister in de Gentse liveband Molten Penguin. De jazzmuzikanten halen de mosterd bij electro, triphop en drum ‘n bass. Naast eigen nummers brengen ze ook eigenzinnige versies van songs van onder andere Kraftwerk, Roni Size en Aphex Twin. Daarenboven zijn ze niet vies van een beetje improvisatie.

15:00 uur
THE KA! JAZZMESSENGERS
The KA! Jazzmenssengers bestaan uit leerlingen en leraars van de KA! Kunstacademie uit Eeklo. Ze zorgen, in verschillende bezettingen, voor dé ideale opwarming voor de rest van de dag.

SINT-VINCENTIUSKERK
14:30 uur, 16:00 uur en 17:30 uur
KLASSIEKE GITAAR
Drie (ex-)leerlingen van mentor Wim Van Holderbeke (KA! Eeklo) tonen hun kunnen op de klassieke gitaar. Brecht Droesbeke is student diergeneeskunde en gepassioneerd hobbygitarist. Voor Bruno Van Renterghem is gitaarspelen simpelweg een van de allermooiste dingen in het leven. Niels Meire tenslotte studeert momenteel Uitvoerende Muziek Klassieke Gitaar aan het Conservatorium van Gent.

15:15 uur, 16:45 uur en 18:15 uur
MICHAEL DE GEEST: ORGELCONCERT
Michael De Geest (°1982, Eeklo) is de zoon van kathedraalorganist Edward De Geest. Hij volgde piano- en orgellessen aan de Kunstacademie Eeklo en studeerde nadien verder aan het Gentse Conservatorium. Michael was tien jaar lang organist van de Sint-Jacobskerk. Momenteel is hij organist-titularis van de Sint-Niklaaskerk in Gent.

BOELARE
14:00 uur – 19:00 uur
NOVA MONDO
Nova Mondo is een kleurrijke wereldmarkt met animatie, dans, muziek, workshops voor kinderen, lederwaren, Aziatische, Afrikaanse en Nepalese artikelen, vele kraampjes met streekproducten, wereldproducten, faire kledij en een hapje en een drankje.

RANDANIMATIE
14:00 uur en 17:00 uur
CIA LEVELIBULAR (AR) – circus/theater
Het theater- en circusduo Compagnie Levelibular uit Argentinië gebruikt poëzie als universele taal. Cristian en Yesa toveren al 17 jaar lang, bij jong en oud, een glimlach tevoorschijn met trapezes, kristallen bollen, grappen en grollen.

15:00 uur
MAKURAH: AFRIKAANSE DANS - dans
Danseres Danae van Makurah is gebeten door Afrikaanse ritmes en dans. Voor haar is het onmogelijk om stil te staan bij de Afrikaanse percussie van haar muzikanten. Danae toont wat ze leerde op haar reizen in Europa en West-Afrika. Als jij de onweerstaanbare drang voelt om zelf mee te dansen, ga er dan voor!

16:00 uur
MOHAMMED KEITA (GN) - acrobatie
Mohammed Keita is één brok Afrikaanse energie. Die energie weet hij als geen ander over te brengen op het publiek. Dans, acrobatie, jongleren en een aanstekelijke, hemelsbrede glimlach zijn zijn handelsmerken.

doorlopend
YURI (CL) - clownerie
Yuri Malamoska is een Chileen met een rode neus. Hij brengt een show vol clownerie en jongleerkunsten. Ondertussen speelt hij accordeon…
 

Dans Dans (BE)

Dans Dans, dat is nog steeds het volstrekt unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (tevens frontman van het veelgeprezen Flying horseman), Frederic Jacques (bassist bij de grote Mark Lanegan en zelf groots songsmid en zanger onder de naam Lyenn) en Steven Cassiers (alom bewonderd instrumentali…

Lees meer

MUDA Jazz Ambassadors (BE)

De Muda Jazz Ambassadors, ofte het kruim van de laatstejaars uit de de jazzklassen van het MUDA in Evergem, brengen hoogstaande jazzstandards.

Lees meer

Eclectiv (BE)

ECLECTIV is het rijzende project rond componist / pianist Yves Vermeire. Zoals de naam 'The Eclectic Collective' al aangeeft, speelt dit collectief een doordachte mix van moderne jazz, afgewisseld met invloeden uit rock, klassiek, funk en brengt jazz naar een breed publiek. ECLECTIV staat voor v…

Lees meer

Molten Penguin (BE)

MOLTEN PENGUIN is een Gentse live band die de mosterd haalt uit de elctronica scene.  Naast eigen nummes brengt het quartet eigenzinnige versies van het subtielere werk uit de electro, trip hop en drum ’n bass (Kraftwerk, Roni Size, label Planet Mu...).   Netjes afgelijnde muziek is echter geen …

Lees meer

The KA! Jazzmessengers (BE)

The KA! Jazzmenssengers bestaan uit leerlingen en leraars van de KA! kunstacademie uit Eeklo. Ze spelen in verschillende bezettingen.

Lees meer

GRATIS!

zondag 13.08.2017
deuren 14:00
start 14:00

Canadaplein
Prinsenhofstraat 1
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo