Wij gebruiken cookies. accepteer

De jonge Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuitbare opmars. Met Dishwasher_ belandde ze in de voorhoede van een nieuwe generatie talenten die jazz combineren met andere genres, maar ze maakte ook deel uit van de band van Zwangere Guy en Lander Gyselinck, en speelde met kleppers als Bruno Vansina, Stéphane Galland, Teun Verbruggen en Carlo Nardozza.

Sonic Hug is haar persoonlijkste project. Ze gebruikt herinneringen voor nieuwe composities, die ze live zal brengen met medemuzikanten die haar inspireren: Hendrik Lasure (schntzl, An Pierlé Quartet) op toetsen, Werend Van Den Bossche (Dishwasher_, The Green Mean Machine) op sax en Daniel Jonkers (Profound Observer) op drums.

Deze kersverse band werkt momenteel aan een album dat voorgesteld zal worden tijdens dit concert. Van den Heuvel lonkt naar eigen zeggen naar jazz uit het Hoge Noorden, met bands als ADHD als inspiratie, maar er zal ongetwijfeld ook heel wat groove in zitten. En veel verbeelding, dat kan met deze muzikanten moeilijk anders.

SUWI opent de avond en stelt kersvers album ‘Playing For Oscar’ voor, dat in april zal verschijnen op W.E.R.F. Records. Het is de opvolger van ‘SUMI’ (2020) en ‘French with Simona’ (2021). Het Gentse instrumentale trio – gitarist Cyriel Vandenabeele, bassist Mattias Geernaert en drummer Elias Devoldere – drapeert luchtige melodieën over nonchalante grooves. Het resultaat klinkt als een mix van de chillness van Connan Mockasin en het vuur van Jimi Hendrix, in een waas van blauw en roze.

foto Louise van den Heuvel Sonic Hug © Thomas Geuens
foto SUWI © Lucinde Wahlen

SUWI (BE)

SUWI has an appealing sensitive energy and interesting dynamic flow. This trio pioneers simplicity with its lighthearted melodies sprawled across nonchalant grooves and triggers your visual imagination. Think of Connan Mockasin’s chillness and Jimi Hendrix’s fire in a haze of blue and pink. …

Lees meer

Louise van den Heuvel Sonic Hug (BE)

De jonge Nederlandse Louise van den Heuvel (°1997) is bezig aan een onstuitbare opmars. Die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel nalaten op de Belgische jazz. Kortom: wil je weten wat …

Lees meer

VVK: €13
ADK: €16
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

zaterdag 20.04.2024
20:00 deuren
20:30 SUWI
21:30 Sonic Hug

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo