Wij gebruiken cookies. accepteer

za 30.03.2024
JazzLab

JazzLab

Dit concert maakt deel uit van JazzLab.

VITJA PAUWELS’ EARLY LIFE FORMS + DJ BRUNO COUSSÉE

Wulpse latin jazz, groovende rock en filmische exploraties

Vitja Pauwels is incontournable geworden in de Belgische jazz, al noemt hij zichzelf géén jazzgitarist. Hij laat zich graag inspireren door de vrijheid van het genre en mede-gitaristen als Bill Frisell en Marc Ribot, maar hij doet net zo goed inspiratie op bij artiesten als Daniel Lanois en Ry Cooder.

Je kan Vitja Pauwels kennen van de bands van Naima Joris en Lara Rosseel, maar hij komt ook steeds nadrukkelijker op de voorgrond met zijn eigen muziek. Zijn nieuwe band Early Life Forms, met naast Pauwels ook gitarist Frederik Leroux, Hammondspeler Laurens Dierickx en drummer Casper Van De Velde in de rangen, vloeit voort uit een samenwerking met meestergitarist Marc Ribot

Early Life Forms speelde een concert met Ribot tijdens het BRAND! Festival in 2022. Het concert werd opgenomen en verschijnt binnenkort op plaat bij het WERF-label. Die plaat wordt voorgesteld tijdens dit concert. De muziek danst op het raakvlak tussen wulpse latin jazz, groovende rock en filmische exploraties.

Bruno Coussée, bassist bij onder andere Rheinzand, Manngold en Hoorhouse (zie 45 jaar N9), neemt voor en na het optreden een gretige duik in zijn uitgebreide platenkast en serveert je een eclectische selectie in een bedje van kraut, avant-garde, fourth world en andere jazzy brouwsels.

VITJA PAUWELS’ EARLY LIFE FORMS (BE)

Gitarist Vitja Pauwels is incontournable geworden in de Belgische jazz. Hoe breder je het genre ziet, hoe vaker je hem tegenkomt. Je kan hem kennen van de bands van Naima Joris en Lara Rosseel, maar hij komt ook steeds nadrukkelijker op de voorgrond met zijn eigen muziek. Zijn band Early Life Fo…

Lees meer

dj Bruno Coussée (BE)

Bruno Coussée is bassist bij o.a. Rheinzand, Manngold en Hoorhouse. Hij neemt een gretige duik in zijn uitgebreide platenkast en serveert je een eclectische selectie in een bedje van kraut, avant-garde, fourth world en andere jazzy brouwsels.

Lees meer

VVK: €13
ADK: €16
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

zaterdag 30.03.2024
20:00 deuren + dj Bruno Coussée
20:30 Vitja Pauwels' Early Life Forms

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo