Wij gebruiken cookies. accepteer

Portland mag de zomer van muziekclub N9 officieel aftrappen op vrijdag 21 juni. De historische Huysmanhoeve in Eeklo vormt het ideale decor voor de indiefolk van Jente Pironet & co. Ze komen er hun festivalset try-outen.

Portland is de wereld van Jente Pironet. Een muzikaal wonderkind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. Hij maakt melancholische gevoelsmuziek die past bij sterke emoties en belangrijke levensmomenten. Er zitten Britse indiepop (zie Elbow) en Amerikaanse folk (zie Bon Iver) in, donker en licht, akoestische gitaren en elektronica, vreugde en verdriet…

Na een overwinning in De Nieuwe Lichting in 2018 met single 'Pouring Rain' volgde een jaar later debuutalbum ‘Your Colours Will Stain’. Portland stond die zomer op Rock Werchter en Pukkelpop. In 2023 verscheen opvolger ‘Departures’, met daarop onder andere singles ‘Sensational’ en ‘Good Girls’. Datzelfde jaar deed de band ook een opmerkelijke passage in Liefde voor Muziek op vtm. Het leverde de hit ‘She Really (Really) Means It’ - een cover van Metejoor - op.

Portland bleef het voorbije jaar niet van pech gespaard, maar staat ondertussen weer in full force op het podium. De band trekt dit voorjaar door België en Nederland voor een hopeloos uitverkochte clubtour. Ook de zomer ziet er veelbelovend uit. En die zomer, die start in Eeklo.

foto Portland © Hana Knizova

Portland (BE)

Portland is de thuishaven van de overleden singer-songwriter Elliott Smith. Portland is – ook – de wereld van Jente Pironet. Een muzikaal zondagskind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. En een trouwe fan van Smith. Portland gaat in een paar stappen van een soloproject…

Lees meer

VVK: €25
ADK: €28
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

vrijdag 21.06.2024
19:30 deuren
20:30 start

Huysmanhoeve
Bus 1
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo