Wij gebruiken cookies. accepteer

Moeten we Het Zesde Metaal nog uitgebreid voorstellen? Met klassiekers als ‘Ploegsteert’, ‘Naar De Wuppe’ en ‘Tid Van Ton’, en bejubelde en bekroonde albums als ‘Nie Voe Kinders’, ‘Calais’ en ‘Skepsels’ is de band rond Wannes Cappelle niet meer weg te denken uit het Belgische muzieklandschap.

Binnenkort verschijnt 'Het langste jaar', het zesde album al van de band, en ontstaan in emotionele omstandigheden. Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens in als een bom, en het inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Pintens zette de pet van producer op en leidde de band de zomer van het jaar daarop de studio in om nog een laatste keer alles te geven. Een maand na de opnames stierf hij.

‘Het langste jaar’ is een muzikale neerslag geworden van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band, maar is tegelijk wellicht de meest melodieuze plaat van Het Zesde Metaal, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen. We horen je nu al meeneuriën!

Opener Rosie Stuart is een jonge singer-songwriter uit Gent die haar passie voor rockmuziek ontdekte dankzij haar moeder, die zong bij de Kortrijkse cultband Midnight Men. Rosie volgde songwriting aan het MUDA te Evergem en treedt sinds anderhalf jaar solo op. Je hoort flarden King Hannah, PJ Harvey, Sinéad O’Connor of Courtney Barnett in haar muziek. Eerder mocht ze al de support van Mayorga in de AB verzorgen. Het Zesde Metaal kiest voor Rosie Stuart als voorprogramma omdat ze “over een zeldzame combinatie beschikt van zelfrelativering, punk attitude en grote klasse.”, aldus Wannes Cappelle.

foto HET ZESDE METAAL © Charlie De Keersmaecker

Het Zesde Metaal (BE)

Moeten we Het Zesde Metaal nog uitgebreid voorstellen? Met klassiekers als ‘Ploegsteert’, ‘Naar De Wuppe’ en ‘Tid Van Ton’, en bejubelde en bekroonde albums als ‘Nie Voe Kinders’, ‘Calais’ en ‘Skepsels’ is de band rond Wannes Cappelle niet meer weg te denken uit het Belgische muzieklandschap. …

Lees meer

Rosie Stuart (BE)

Rosie Stuart is een jonge singer-songwriter uit Gent die haar passie voor rockmuziek vond dankzij haar rock ’n roll mama die zong bij de Kortrijkse cultband Midnight Men. Rosie volgde songwriting aan muziekschool Muda te Evergem en speelt sinds 1,5 jaar live solo. Eerder mocht ze de support van …

Lees meer

VVK: €26
ADK: €29
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

woensdag 21.02.2024
20:00 deuren
20:30 Rosie Stuart
21:00 Het Zesde Metaal

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo