Wij gebruiken cookies. accepteer

King Dalton, met leden van onder andere Think of One, Lais, Aedo, Zita Swoon, A Brand, The Broken Circle Breakdown Band en Stavroz, kent zijn muzikale oorsprong op de hoek van de straat en tijdens eindeloze jams op allerlei festivals. Blues, folk, jazz, avant-garde, psychedelica, organische funk of trance: King Dalton is het allemaal.

King Dalton releasete begin 2018 derde album ‘The Third’. Het is de opvolger van ‘King Dalton’ (2013) en ‘Thilda’ (2015). De band speelde al in bruine cafés, rokerige clubs en op broeierige festivals. Voor deze show grijpen de muzikanten terug naar de akoestische oerkracht van hun muziek. Ze kleden hun songs uit tot hun puurste vormen en klanken.

Opener Low Land Home klinkt melancholisch, mysterieus en intiem. Het viertal brengt muziek die je aandacht trekt en je met intensiteit omgeeft. De band laat minimalistische pianolijnen, warme zang, intrigerende melodieën en kille ritmes samensmelten in een donkere en authentieke sound.

Low Land Home werd in 2017 genomineerd voor De Nieuwe Lichting en was met eerste single ‘I Know’ regelmatig te horen op Radio 1. In datzelfde jaar haalde de band de derde plaats op De Beloften en een finaleplek in Oost.Best! Tijdens dit releaseconcert stelt Low Land Home kersverse debuutplaat ‘Out Of My Mind’ voor.

Dit concert is een samenwerking tussen muziekclub N9 en CC De Herbakker.

foto King Dalton © kwestion.be
foto Low Land Home © Michiel Devijver

King Dalton (BE)

King Dalton is de band rond broertjes Pieter en Jonas De Meester (AedO), Jorunn Bauweraerts (Laïs), Tomas De Smet (Zita Swoon, Think Of One, Broken Circle Breakdown Bluegrass Band) en Frederik Heuvinck (A Brand). Twee jaar na het verschijnen van hun debuutalbum ‘King Dalton’ brengt de band …

Lees meer

Low Land Home (BE)

Low Land Home is melancholisch, mysterieus en intiem. Het type muziek dat je aandacht trekt en je met intensiteit omgeeft. De band laat minimalistische pianolijnen, warme zang, intrigerende melodieën en kille ritmes samensmelten in een donkere en authentieke sound. Low Land Home staat garant vo…

Lees meer

VVK: €13
ADK: €16
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

zaterdag 02.03.2019
20:00 deuren
20:30 Low Land Home
21:30 King Dalton

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo