Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 21.04.2023

MARCUS GAD & Tribe + DJ Luke Batarang

spirituele conscious reggae

Marcus Gad werd geboren in Nieuw-Caledonië, een eiland in het midden van de Stille Oceaan waar je overal op straat en op alle radiostations reggae kan horen. De man is dan ook beïnvloed door Jamaicaanse roots legendes uit de early days, en dat kan je goed horen in zijn eigen spirituele conscious reggae. Daarnaast sijpelen er ook sporen van dub, soul en r&b door in zijn muziek.

Marcus Gad startte op zijn vijftiende met zingen en gitaarspelen. Hij debuteerde in 2017 met het full album ‘Chanting’. In 2020 volgde ‘Rhythm of Serenity’ en een jaar later verscheen het lockdown project ‘Brave New World’, een samenwerking met de Parijse beatmaker TAMAL. Op 10 februari 2023 verschijnt zijn nieuwste wapenfeit ‘Ready For Battle’.

Op die nieuwe plaat, en ook live, wordt Marcus Gad ondersteund door zijn band Tribe. Het gezelschap speelde al op verschillende festivals als Reggae Geel, Couleur Cafe, Rototom, Sun Ska en Summerjam en trok in 2019 de hort op als support van Alborosie tijdens een uitverkochte tour.

Sinds midden jaren ‘80 is dj Luke Batarang een verwoed muziekverzamelaar. De ene avond draait hij non-stop rockabilly boppers, de andere avond is het al freejazz wat de klok slaat. Voor en na dit concert focust hij op Jamaicaans erfgoed. All killers, no fillers is zijn motto!

foto Marcus Gad © Damalistik

Dj Luke Batarang (BE)

Sinds midden jaren ‘80 is dj luke batarang een verwoed muziekverzamelaar. De ene avond draait hij non-stop rockabilly boppers, de andere avond is het al freejazz of reggae wat de klok slaat. All killers, no fillers is zijn motto! foto Luke Batarang © Jürgen Dhont

Lees meer

Marcus Gad (NC)

Native of New Caledonia's multicultural lands, MARCUS GAD embodies a spiritual musical movement nestled between meditative roots and soul music, driven by a quite singular singing technic resembling liturgy. His message is fed by a powerful musical trance and refined sound which bears no artific…

Lees meer

VVK: €21
ADK: €24
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

vrijdag 21.04.2023
20:00 deuren + dj Luke Batarang
20:30 Marcus Gad & Tribe


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo