Wij gebruiken cookies. accepteer

Artist in Residence 2016: Karen Willems

In 2016 is Karen Willems Artist in Residence bij muziekclub N9. Karen Willems -aka Kicking K- is een van de meest intrigerende muzikantes uit het Meetjesland, en bij uitbreiding het Westelijke halfrond. Ze demonstreerde haar drumkunsten al bij onder andere Mauro, Dirk Serries, Yuko, Zita Swoon en Arno. Je kan haar ook regelmatig op een podium aanschouwen met gelegenheidsprojecten. Voor een potje experimenteel jammen staat ze altijd open.

Momenteel richt Karen al haar pijlen op Inwolves, haar persoonlijke project met Jürgen De Blonde (Köhn, de portables) en Ward Dupan (Low Vertical). Nieuwe plaat ‘Involves’ verscheen in maart 2016 bij Consouling Sounds. Het album werd officiëel voorgesteld op zaterdag 12 maart met een releaseconcert in N9 villa.

Tijdens MEEWIND 2.0, op zondag 27 november, staat Karen Willems in voor een deel van de programmatie. We zullen er getuige zijn van de première van het project ‘Biond the drum: a total sensory experience’. Daarvoor krijgt Karen hulp van geluidstovenaar Thomas Betsens, die via biofeedback haar bewegingen en gedachten zal omzetten in muziek.

zaterdag 12/03/2016: Inwolves releaset ‘Involves’ – N9 villa

donderdag 11/08/2016: Rodrigo Fuentealba meets Murat Ertel op Helden in het Park

zondag 27/11/2016: MEEWIND 2.0