Wij gebruiken cookies. accepteer

DAAU (BE)

Die Anarchistische Abentunterhaltung is terug. De feniks herrijst weer uit haar as. Ook deze keer vond het Antwerpse kwartet zichzelf opnieuw uit, het creatieve vuur nog wat opgepookt door Rudy Trouvé. (Beeldend kunstenaar. Meesterknutselaar. Levende legende. Amateur geluidsgoochelaar. De vriendelijke doch ietwat vreemde bompa van de Antwerpse scene. Bovenal muzikant. Visionair in bijberoep.)

DAAU, nog steeds een viertal anno 2023, dook het repetitiehok in en volgde blindelings orders op van bovengenoemde. Enkel een drumstel, een accordeon, ene klarinet, een contrabas en twee aftandse taperecorders werden toegestaan. Vrienden kwamen langs. Opnames werden gemaakt.

Wat er precies met de tapes gebeurde is een mysterie, maar wat we zeker weten is dat de heer Trouvé werd teruggevonden in een hangar in Antwerpen Noord, enkele maanden later. Een intrigerende geluidscollage was het enige dat overschoot. De ruggengraat voor de plaat was er, en in een donkere decembermaand werkten de heren de composities verder af, met animaties van R.T. ter inspiratie, afgespeeld op gigantische kartonnen dozen.

Het leverde een plaat vol paradoxen op. Groezelig en gepolijst tegelijk. Af en onaf. Een verknipte lofi backingtrack met hifi improvisaties, retro meets the future. De DJ is al naar huis maar het feestje op planeet DAAU is nog lang niet gedaan. Want de film blijft lopen en er moet nog worden geïmproviseerd. Niemand weet waar dat eindigen zal.

Benieuwd om te zien hoe dit knotsgekke avontuur afloopt? DAAU en Rudy Trouvé spelen een reeks dubbelconcerten in 2023/2024 en u bent van harte welkom.

In 2023 brengt het kwartet maar liefst 2 albums uit via het Brusselse label SubRosa: er komt voor het eerst een reissue op vinyl van het allereerste DAAU album, “Die Anarchistische Abendunterhaltung’ en er komt nieuw werk in samenwerking met Rudy Trouvé. Dat album "Musik für Animierten Tonspurfilm” komt uit in Oktober, op vinyl en op de streaming diensten

foto DAAU © Tom Verbruggen