Wij gebruiken cookies. accepteer

Eefje De Visser (NL)

Eefje de Visser is terug.

Deze zomer staat ze op Rock Werchter en Down The Rabbit Hole om daarna de clubzalen opnieuw te veroveren. De Visser heeft een ijzersterke live reputatie opgebouwd als zangeres, muzikant en performer. Meeslepend en vervreemdend, hoopvol en nostalgisch: ze brengt gelaagde alternatieve pop en creëert een warme visuele wereld waarin de toeschouwer de tijd kan vergeten en uitgelaten of ingetogen aan de realiteit kan ontsnappen. Eefje werkt werkt op dit moment in de studio aan de songs die ze schreef tijdens de Bitterzoet Tour, maar ook tijdens de pandemie, haar zwangerschap, en de eerste periode van het moederschap. Ze zal dit jaar met nieuwe muziek naar buiten komen.

OOR: In Amare verlaat ze na ruim anderhalf uur het podium als wellicht de beste Nederlandstalige all-round popartiest die we ooit hebben gehad.

3VOOR12: Bitterzoet is één van de beste Nederlandse albums ooit gemaakt. Dat wisten we al. Nu kunnen we concluderen dat de bijbehorende show ook een baanbrekende, oogverblindend mooi geregisseerde show is die zijn gelijke niet kent.

Bitterzoet betekende in 2020 de definitieve doorbraak van Eefje de Visser. Het album werd door 60 muziekcritici voor OOR’s Eindlijst verkozen tot Beste Plaat van 2020. Nooit eerder eindigde een plaat van eigen bodem op nummer 1 in deze lijst, die sinds 1973 gepubliceerd wordt. Bitterzoet won twee Edisons, een 3FM- en een BUMA Award in de categorie Alternatief, de 3voor12 Award voor Beste Plaat, 3FM’s Schaal van Rigter en de Gouden Notenkraker 2020. Tijdens de opnames voor Bitterzoet Live in Carré ontving Eefje een gouden plaat voor Bitterzoet. Ze speelde veertig uitverkochte shows in Nederland, België en Duitsland. Door NRC Handelsblad en VPRO werd Eefje verkozen tot Beste Act op Noorderslag 2020 en door 3voor12 als Beste Act op Pinkpop 2022. Ze stond op nummer twee in Pinkpops Top Vijftig Beste Acts van Het Festivalseizoen.