Wij gebruiken cookies. accepteer

Hoorhouse (BE)

Wie in 2019 een concert bijwoonde in N9 villa zag ze misschien wel in het publiek staan. Lokale muzikanten Alexander De Baedts (The Music Box) en Michiel Foré (Karibu Orchestra) woonden dat jaar zowat elk concert in onze voormalige concertzaal bij. En ze deden dat met een reden, want ze werkten aan een nieuw muzikaal project. Daarvoor waren Alexander en Michiel er vaak al van bij de soundcheck bij, met hun opnameapparatuur in de aanslag.

De twee namen soundcheck en concert op, en met die liveopnames gingen ze nadien aan de slag. Ze dienden als inspiratiebron voor jamsessies met bevriende muzikanten, waaronder enkele (voormalige) Artists in Residence van muziekclub N9. Ook die jams werden opgenomen, en dat resulteerde na heel wat knip-en-plakwerk en overdubs tot een collectie nieuwe nummers. Alexander en Michiel doopten hun nieuwe project tot Hoor en lieten de nummers – die wel eens doen denken aan Makaya McCraven - in beperkte oplage op vinyl persen: ‘Across the House of Ill Fame – part one’.

Voor de livevoorstelling van dit exclusieve album stelden ze een nieuwe band samen. Naast Alexander (gitaar) en Michiel (drum) spelen ook Werend Van Den Bossche (Dishwasher_ - sax), Matthias Dewilde (Nagløed – keys) en Bruno Coussée (Rheinzand – bas) mee. Samen brengen ze een mix van tracks vanop het album en nummers die de plaat niet gehaald hebben. Het hoofdingrediënt van de set blijft improvisatie. Bovendien zal de set opnieuw opgenomen worden, en misschien wel dienen als basis voor part two…

foto Hoorhouse © Bert Vereecke