Wij gebruiken cookies. accepteer

The Shadow Machine (BE)

Smid van donkere en intieme songs.

The Shadow Machine komt met debuutsingle ‘Blind’, wat het verhaal vertelt over de zoektocht naar jezelf, en het blind vertrouwen in anderen om de weg te vinden. Voor velen een herkenbaar thema in onzekere tijden. Een donker nummer mét een streepje licht. Met dit verhaal toont The Shadow Machine meteen zijn kracht en zijn gelaat. Singer-songwriter Jo Geboers, smid van donkere en intieme songs, toont door een intense tocht doorheen zijn eigen hersenspinsels het belang van jezelf kwetsbaar op te stellen. Het omarmen van je eigen schaduw, om op die manier een voller leven te kunnen leiden.

Na een succesvolle rit met het project Low Land Home (inclusief support voor The Slow Show, Sophia, Isbells, Gabriel Rios, Marble Sounds, ...) heeft Jo Geboers besloten om opnieuw solo het pad te bewandelen. Met ‘Blind’ geeft dit een eerste inkijk in de wereld van The Shadow Machine: melancholische en intieme popsongs met een duister / duyster sfeertje.

Live wordt Jo Geboers (in een vorig leven lid van Low Land Home, Astronaute en Bearskin) vergezeld door Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds), Dennis Mahieu (ex-Rhinos Are People Too) en Wannes Nimmegeers (Quasiland). Hierbij wordt het verhaal omgezet in de donkere en authentieke sound van The Shadow Machine.

De debuut EP die werd opgenomen door Bert Vliegen (Teen Creeps, Sophia, Whispering Sons) en gemasterd door Laurens Grossen (Whispering Sons, Danny Blue and The Old Socks, Rumours) komt later in 2021 uit.

foto The Shadow Machine © Wannes Nimmegeers