Wij gebruiken cookies. accepteer

za 15.06.2024

GABRIEL RÍOS + SHERMAN

Laatste clubshow voor de zomer start, in duo met Ruben Samama

Gabriel Ríos speelt het laatste clubconcert van dit voorjaar in muziekclub N9! De man stond in zijn carrière al verschillende malen op een N9-podium. Zijn laatste passage was in 2020, toen hij twee exclusieve shows speelde in de Huysmanhoeve. Nu keert Gabriel Ríos, net voor de start van de zomer, terug naar Eeklo voor een intieme clubshow.

Gabriel Ríos werd geboren in Puerto Rico, maar woont sinds zijn 17e in België. Op zijn debuutplaat ‘Ghostboy’ (2004) bracht hij eigenzinnige Latin pop, op vijfde album ‘This Marauder’s Midnight’ (2014) – met daarop hitsingle ‘Gold’ – profileerde hij zich als introspectieve singer-songwriter. Hij werkte in het verleden al samen met onder andere Jo Bogaert (Technotronic), jazzpianist Jef Neve, Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra) en multi-instrumentalist Ruben Samama. Die laatste zal hem tijdens dit concert begeleiden op piano, contrabas en gitaar.

Ríos’ meest recente plaat ‘Flore’ (2021) bevatte een collectie heruitgevonden Latijns-Amerikaanse classics en een handvol nieuw werk. Voor single ‘La Torre’ werkte hij samen met Devendra Banhart. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album ‘Playa Negra’, met daarop meer nieuwe nummers in het Spaans.

Sherman opent de avond solo. De uit West-Vlaamse klei opgetrokken singer-songwriter handelt in popsongs met een angel. Op zijn meest recente album ‘Perseverance of the foolhardy’ (2022) toont hij dat songs kunnen raken, ook als ze ontdaan zijn van toeters, bellen of een brede productie. Het is een ingetogen, akoestisch album waarin hij het bilan opmaakt van een fortysomething artiest, van wie het beste nog moet komen.

foto Sherman © Francis Vanhee

Gabriel Rios (BE)

Born in San Juan, Puerto Rico, Gabriel Ríos relocated to Belgium at age 17 to study painting at the Luca School of Arts in Ghent. After fronting several bands and recording a string of singles, he started making a name for himself in 2003 with his first album Ghostboy. Collaborating with th…

Lees meer

Sherman (BE)

Koppig rechtdoor, met dromen in de achterzak. Het definieert perfect wie Steven Bossuyt – aka SHERMAN – is en hoe hij zijn artiestenschap benadert. Wie hem een beetje volgt weet dat de uit West-Vlaamse klei getrokken singer-songwriter op gezette tijden met nieuwe muziek naar buiten treedt. En da…

Lees meer

VVK: €30
ADK: €33
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs

staand concert

zaterdag 15.06.2024
20:00 deuren
20:30 Sherman
21:30 Gabriel Ríos

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo