Wij gebruiken cookies. accepteer

do 30.03.2017
JazzLab

JazzLab

Dit concert maakt deel uit van JazzLab.

Brave New Maria (BE) / Nathan Wouters (BE)

Kristien Hemmerechts, Sylvie De Pauw en Bart Maris

Schrijftster Kristien Hemmerechts, soprane Sylvie De Pauw en trompettist Bart Maris brengen het verhaal van Maria Nys, België’s eerste Hollywood wife met Eeklose roots. Contrabassist Nathan Wouters opent solo. Concert in de kapel van Psychiatrisch Centrum Sint-Jan.

Maria Nys werd in 1899 geboren in Bellem bij Aalter en zat op internaat in Eeklo. Ze was misschien wel België’s eerste Hollywood wife. Haar man was de schrijver Aldous Huxley, de auteur van één van de beroemdste romans ooit: Brave New World. Het echtpaar woonde lange tijd in Hollywood, waar ze een hechte vriendschap sloten met sterren als Greta Garbo, Charlie Chaplin, Marlene Dietrich en Walt Disney. In een drukke correspondentie met het thuisfront deed Maria gedetailleerd verslag over het wel en wee van haar leven met Huxley.

Trompettist Bart Maris, sopraan Sylvie De Pauw en schrijfster Kristien Hemmerechts brengen Maria’s verhaal in een intieme en ontluisterende voorstelling. Kristien Hemmerechts citeert de frappantste passages uit de brieven. Bart Maris en Sylvie De Pauw creëerden muziek vanuit dit briefmateriaal. Je herkent misschien wel werk van Igor Strawinsky, Charlie Chaplin en The Doors.

De contrabassist Nathan Wouters opent solo. Hij werd geboren in 1989 en begon op zijn tiende met lessen klassieke contrabas. Hij studeerde af in het conservatorium van Antwerpen met grootste onderscheiding en werkte zijn masteropleiding af in Gothenburg (Zweden). Door zijn opvallend talent kreeg Wouters de kans om zowat overal ter wereld shows te spelen en samen te werken met bijzonder grote namen zoals Mark Turner, Dave Douglas, Aki Takase, Dré Pallemaerts, Bert Joris, Ben Sluijs, Jeroen Van Herzeele, Jozef Dumoulin, Teun Verbruggen en Jef Neve.

Ingang concert via hoofdingang Sint-Jan (oprit Oostveldstraat 1, vooraan links bevindt zich de hoofdingang), ruime parking op de site aanwezig.

Author Kristien Hemmerechts, soprano Sylvie De Pauw and trumpeter Bart Maris tell us the story of Maria Nys, Belgium's very first Hollywood wife. First, contrabass player Nathan Wouters climbs the stage.

Brave New Maria: Sylvie De Pauw, Bart Maris en Kristien Hemmerechts (BE)

Sylvie De Pauw zingt bij het wereldvermaarde Collegium Vocale Gent, waarmee ze op de grote podia overal ter wereld staat. Trompettist en creatieve duizendpoot Bart Maris, bekend van X- Legged Sally, Think Of One, Flath Earth Society, Moker, Jaune Toujours, 1000, Les Poubelles en nog ontelbare an…

Lees meer

Nathan Wouters (BE)

De biografie van de jonge Nathan Wouters leest als een aaneenschakeling van successen. De contrabassist werd geboren in 1989 en groeide op in een muzikale familie. Op zijn tiende begon hij in de academie met lessen klassieke contrabas. Dan won hij zowat elke wedstrijd waaraan hij deelnam, studee…

Lees meer

VVK: €10
ADK: €13

zittend concert

donderdag 30.03.2017
deuren 20:00
start 20:30

Kapel Sint-Jan
Oostveldstraat 1
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo