Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 03.02.2017
Exclusief

Exclusief

Dit is het enige Belgische concert tijdens deze tour.

Dit is het enige concert van deze formatie op Belgische bodem.

Darlingside (US) / Mad About Mountains (BE)

60’s folk, americana en alt. country

In de muziek van Darlingside hoor je sporen van folk, americana, country en bluegrass, maar ook indierock. Mad About Mountains tapt uit hetzelfde muzikale vaatje en speelt voor de gelegenheid in triovorm.

Darlingside uit Massachusetts brengt 60’s folk met klassieke arrangementen maar geeft er een moderne indierocktwist aan. Het viertal bracht in 2015 tweede plaat ‘Birds Say’ uit. Naast het instrumentarium -bas en gitaar, maar ook banjo, mandoline, viool en cello- valt vooral de harmonieuze samenzang op de plaat op. De heren namen die op zoals bluegrassbands dat vroeger deden: met zijn allen rond dezelfde microfoon. Ook live staan ze op die manier op het podium.

Het Limburgse Mad About Mountains bracht in april 2016 derde plaat ‘Radio Harlaz’ uit. Daarop laat frontman Piet De Pessemier (zie ook Krakow en Monza) een imaginair koppel de tocht herbeleven van liefde, leven, leed en het stilaan aftakelen en vergeten. De plaat werd volledig live opgenomen op een taperecorder met 16 sporen. De band creëert op het album een universum dat baadt in zachte americana en melancholische alt. country. “Een van de mooiste countryplaten ooit in Europa gemaakt”, schreef Oor daarover. Voor de gelegenheid speelt de band een intiem concert in triovorm.

Darlingside (Massachusetts) plays sixties folk with classical arrangements and heavenly harmonies, with a modern indie rock twist.

Belgian band Mad About Mountains is all about soft americana and melancholic alt country.

Mad About Mountains (BE)

Man en vrouw. Een leven lang achter zich. Liefde en leed gedeeld. De man, een muzikant, vecht tegen Alzheimer. Hun hele leven hebben ze hard gewerkt. “Waar waren jullie, toen we jullie nodig hadden? Nu heeft het geen zin meer.” Wanneer countrylegende Glen Campbell ernstig aan Alzheimer lijdt e…

Lees meer

Darlingside (US)

“Pesticide is used to kill pests. Fratricide is when you kill your brother,” explains Darlingside’s Dave Senft. “A former teacher of ours used to say ‘kill your darlings,’ which is to say, if you fall in love with something you’ve written you should cross it out. We like that idea and we thought…

Lees meer

VVK: €10
ADK: €13

zittend concert

vrijdag 03.02.2017
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo