Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 19.11.2021
Pay what you want

Pay what you want

Voor een 'Pay what you want' evenement betaal je niet bij het binnenkomen, maar bij het buitengaan. En bovendien beslis je zelf hoeveel. Jij bepaalt dus zelf wat het concert voor jou waard is!

pay what you want

Comm'Unité

Comm'Unité

comm'unité

Tijdens Comm'Unité viert muziekclub N9 feest, samen met de bewoners van het Rode Kruis opvangcentrum.

Etran de L’Aïr

Sahara blues

Etran de L’Aïr komt uit Agadez, de grootste stad van noordelijk Niger, die gekend staat als de toegangspoort tot de woestijn. De familieband - het zijn allemaal broers en neven - bestaat als sinds 1995. Ze kunnen leven van hun bestaan als muzikant, door mee te draaien in het drukke huwelijkscircuit.

De zelfbenoemde sterren van de Aïr - het bergachtige gebied in de Sahara waarin Agadez ligt - zijn altijd al innovatief geweest. Ze waren een van de eersten in de streek die met elektrische gitaren werkten. De Sahara blues van Etran de L’Aïr onderscheidt zich van andere bands door het gebruik van drie gitaren, in plaats van de gebruikelijke twee. Hun muziek neigt meer naar die van Oumou Sangaré en Ali Farka Touré dan naar die van de gevestigde Toeareg bands.

In de herfst van dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘Tchingolane’ bij Sahel Sounds (Mdou Moctar, Les Filles de Illighadad…). Het is de opvolger van ‘No. 1’ uit 2017 en de EP ‘Music from Saharan WhatsApp 01’ uit 2020. Die laatste werd, zoals de naam het al doet vermoeden, exclusief verspreid via WhatsApp.

Tijdens Comm'Unité viert muziekclub N9 feest, samen met de bewoners van het Rode Kruis Opvangcentrum.

foto Etran de L'Air © Abdoulmoumouni Hamid

PAY WHAT YOU WANT
We draaien het toegangssysteem om. Je betaalt niet bij het binnenkomen, maar bij het buitengaan. En je beslist zelf hoeveel. Je bepaalt dus zelf wat het concert voor jou waard is. Reserveren is niet nodig, kom gewoon langs!

Etran de L'Aïr (NE)

Hailing from the town of Agadez, which is known as “the gateway to the desert”, Etran de L’Aïr captures the pulse of everyday life at weddings, baptisms, political events, outdoor soirees alike. Etran’s brand of Sahara blues deviates with its use of three guitars instead of two, sounding more li…

Lees meer

PAY WHAT YOU WANT

staand concert

vrijdag 19.11.2021
20:00 deuren
20:30 start


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo