Wij gebruiken cookies. accepteer

zo 12.08.2018
Herbakkersfestival

Herbakkersfestival

Herbakkersfestival is een gratis stadsfestival met optredens van de betere Belgische en internationale bands, waar je samen kan genieten op de fijnste openluchtlocaties van Eeklo. Een driedaags gebeuren voor jong en oud waar muziek voorop staat, maar waar er ook ruimte is voor ontmoetingen, ontdekkingen en verassingen!

Herbakkersfestival 2018 - Dag 2

BRZZVLL, Echoes of Zoo, Commander Spoon, Elias D'hooge Quartet, Severijn De Neve

Tijdens het eerste weekend van het Herbakkersfestival programmeert muziekclub N9 ontdekkingsconcerten in de intieme setting van het Canadaplein. Op zondag 12 augustus staat jazz in al zijn geuren en vormen centraal.

22:00 uur: BRZZVLL (BE)
De Antwerpse band BRZZVLL speelt geïmproviseerde dansmuziek met een jazz-fusion, funk en groove sound zoals we die kennen uit de jaren ’70. Je hoort funky baslijnen, strakke drums, sexy gitaren en keys die tot de verbeelding spreken. Na enkele samenwerkingen met opvallende frontfiguren als Marie Daulne, Anthony Joseph en Amir Sulaiman trekt BRZZVLL op laatste plaat ‘Waiho’ (2017) opnieuw resoluut de instrumentale kaart.

20:00 uur: ECHOES OF ZOO (BE)
Echoes Of Zoo is de spiksplinternieuwe band rond saxofonist Nathan Daems (Black Flower, Ragini Trio, Dijf Sanders…) en zijn kompanen Falk Schrauwen (percussie), Lieven Van Pee (bas - De Beren Gieren) en Bart Vervaeck (gitaar - Compro Oro). Het viertal hoort de dieren praten en vertaalt hun boodschap van protest en struggle for survival naar mensengeluiden. Het resultaat is instrumentale muziek met een psychedelische boodschap.

18:00 uur: COMMANDER SPOON (BE)
Commander Spoon is een nieuwe Brusselse band. Het viertal neemt je mee op een trip vol met mashed up grooves en eclectische geluiden. Op eerste EP ‘Introducing’ laten saxofonist Pierre Spataro, drummer Samy Wallens, gitarist Florent Jeunieaux en bassist Fil Caporali een breed scala aan invloeden horen.

15:00 en 16:30 uur: ELIAS D'HOOGE QUARTET (BE)
De 18-jarige pianist Elias D’hooge heeft een passie voor jazzmuziek. Hij studeert in juni af aan het MUDA in Evergem. In september start hij met zijn opleiding aan het KASK, het conservatorium van Gent. Elias speelt regelmatig in wisselende bezettingen, maar richtte zonet zijn eigen kwartet op.

14:30 en 16:00 uur: SEVERIJN DE NEVE (BE) - in de Sint-Vincentiuskerk
Maldegemnaar Severijn De Neve speelt sinds zijn negende klassieke gitaar. In 2008 studeerde hij met grootste onderscheiding af aan de academie van Aalter. Nadien volgde hij workshops bij flamencogitarist Myrddin. In zijn repertoire vind je klassieke muziek, hedendaagse flamenco én eigen composities.

BRZZVLL (BE)

BRZZVLL is opgericht door Vincent Brijs in 2006. Deze Antwerpse band is een hecht collectief van professionele muzikanten die ook individueel een indrukwekkend muzikaal curriculum te presenteren hebben. De groep speelt geïmproviseerde dansmuziek met een jazz-fusion, funk & rare groove sound zoa…

Lees meer

Echoes of Zoo (BE)

Echoes Of Zoo is een band met een compleet uniek geluid. Het opwindende van Midden-Oosterse rockmuziek vermengt het viertal met de rake complexiteit uit West-Afrikaanse percussie en een hand- vol stomende dubklanken, waarbij dat alles ten dienste staat van hun psychedelische jazz met een punkatt…

Lees meer

Commander Spoon (BE)

The Brussellians of Commander Spoon interlace their eclectic wealth of influences into an energetic jazz sound, respectfully demolishing walls between jazz, hip hop, rock and electronica. The foursome consists of saxophonist Pierre Spataro (who is also the brain behind the cosmic melodies), …

Lees meer

Elias D'hooge (BE)

Ik ben Elias D’hooge, 18 jaar oud, geboren in Gent en wonend in Evergem. Al van toen ik enkele jaren oud was, begon ik met muziek te spelen. Het is niet iets dat in m’n familie geschiedenis zit, maar iets dat helemaal uit mezelf komt. Na enkele inspirerende jaren op de muziekschool ‘Ars Musica’,…

Lees meer

GRATIS

zondag 12.08.2018
deuren 14:00
start 14:00

Canadaplein
Prinsenhofstraat 1
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo