Wij gebruiken cookies. accepteer

zo 18.06.2023

ABSYNTHE MINDED

try-out

muziekclub N9 in de Huysmanhoeve

Aan het begin van de zomer komt muziekclub N9 naar buiten. De historische Huysmanhoeve – het oudste gebouw van Eeklo – vormt het decor voor een weekend vol topmuziek!

In 2022 vierde Absynthe Minded nog het twintigjarig bestaan met een theatertour en de verzamelaar ‘Saved Along The Way – The best of Absynthe Minded’. Het quintet rond Bert Ostyn pende in zijn carrière al heel wat mooie nummers neer. Denk maar aan ‘Envoi’, ‘My Heroics, Part One’, ‘End of the Line’, ‘Moodswing Baby’ of ‘Papillon’. En er is uitzicht op meer, want er is nieuw werk in het verschiet: de opvolger voor zevende album ‘Riddle Of The Sphinx’ uit 2020 is in de maak.

Onlangs lijfde Absynthe Minded een nieuwe drummer in en in 2023 lonken de vertrouwde concertzalen en festivalweides opnieuw. Hoog tijd dus voor de band om weer warm te draaien voor een livepubliek. Het podium in de Huysmanhoeve is daarvoor de ideale locatie!

Roufaida is ziek en kan helaas niet optreden. 

Opener Roufaida creëert een alternatief popuniversum met Noord-Afrikaanse elementen en laat zich daarbij inspireren door Arabische dichters, gnawa grooves en Nina Simone’s credo: It’s an artist’s duty to reflect the times. De Rotterdamse singer-songwriter met Marokkaanse roots haalt haar invloeden ook bij Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya. Ze zingt in het Engels en het Arabisch en begeleidt zichzelf op gitaar, guembri of met behulp van vintage Riffijnse cassette samples en beats. Live doet ze het helemaal solo, zodat het publiek héél dichtbij kan komen.

foto Roufaida © Kamil Tahiri

Absynthe Minded (BE)

'Na een afslag richting theaterland in ’22, waar Absynthe Minded hun 20-jarig bestaan met verzamelaar ‘Saved Along The Way – The best of Absynthe Minded’ vierde – duikt het quintet rond Bert Ostyn terug de vertrouwde concertzalen en festivalweides in. Met nieuw werk – hun zevende album ‘Riddle O…

Lees meer

Roufaida (NL)

Roufaida creëert een alternatief popuniversum met Noord-Afrikaanse elementen en laat zich daarbij inspireren door Arabische dichters, gnawa grooves en Nina Simone’s credo: It’s an artist’s duty to reflect the times. Met invloeden van Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya produceert Roufaida indiepop me…

Lees meer

VVK: €25
ADK: €28
UiTPAS met kansentarief = 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

staand concert

zondag 18.06.2023
19:00 deuren
20:30 Absynthe Minded

Huysmanhoeve
Bus 1
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo