Wij gebruiken cookies. accepteer

wo 18.05.2022
Coronabarometer: code geel

Coronabarometer: code geel

Vanaf 7 maart 2022 geldt in België code geel van de Coronabarometer. Dit wil zeggen dat je géén CST en mondmasker meer nodig hebt om concerten en andere evenementen te bezoeken. Er is geen beperking van capaciteit meer. We blijven de luchtkwaliteit bewaken en zorgen voor voldoende ventilatie.

De meest recente corona-info vind je op www.n9.be/corona.

Douglas Firs (trio) + Tré Burt

Nieuw album: ‘Heart of a Mother’ + Traditional Folk Music From a Proudly Black Perspective

NIEUWE DATUM! Dit concert werd verplaatst wegens de coronacrisis. Aangekochte tickets blijven gewoon geldig. Ticketkopers worden op de hoogte gehouden via mail.

2020 was een emotionele rollercoaster voor Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs. Hij werd heen en weer geslingerd tussen verdriet over de dood van zijn moeder en grootmoeder aan de ene kant en blijdschap en opwinding over zijn nakende vaderschap aan de andere. Hij trok naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ‘Heart of a Mother’ zou worden, het nieuwe Douglas Firs album.

Douglas Firs nam meteen al z’n ideeën op en veel van wat je hoort op de plaat zijn die eerste opnames. Gertjan die zingt, gitaar speelt en daar dan laagjes aan heeft toegevoegd: piano, Wurlitzer, synths ... Zijn vaste muzikanten kwamen langs voor wat drums, bas en extra keyboards hier en daar. Voor de eerste keer werd alles op een Douglas Firs-plaat thuis opgenomen. Cruciaal om de songs zo puur en eerlijk mogelijk te houden.

Tré Burt is een singer-songwriter uit Sacramento, Californië. In 2019 tekende hij bij John Prine’s Oh Boy Records. Dat label re-releaste zijn debuutalbum ‘Caught It From The Rye’ op 31 januari 2020. Op het album etaleert Burt zijn lo-fi, rootsy esthetiek, die hij ontwikkelde door te busken in de straten van San Fransisco én door de wereld rond te reizen op zoek naar inspiratie. Burts tweede album ‘You, Yeah, You’ is een collectie epische songs vol imaginaire helden en schurken. Met de hulp van Brad Cook (Bon Iver, Waxahatchee, Nathaniel Rateliff) leverde Tré Burt een samenhangende positieve plaat af.

Tré Burt heeft - net zoals zijn grote voorbeeld Prine - het oog voor detail van een dichter, het gevoel voor verhalende precisie van een chirurg en het natuurlijke talent voor tijdloze melodieën van een folkzanger

foto DOUGLAS FIRS © Alexander D'Hiet
foto Tre Burt © Mary Ellen Matthews

Douglas Firs (BE)

Vorig jaar was een emotionele rollercoaster voor Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs. Het begon allemaal in één absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en no…

Lees meer

Tré Burt (US)

When Tré Burt was signed to John Prine’s Oh Boy Records in 2019, he was one of only two artists  - including label mate Kelsey Waldon, to join the label in the past 15 years. Caught It From The Rye, Tré Burt’s debut album was re-released on Oh Boy in Jan 2020. The album showcases Burt’s literary…

Lees meer

VVK: €15
ADK: €18
UiTPAS met kansentarief: 1/4de van de prijs (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

woensdag 18.05.2022
20:00 deuren
20:30 Tré Burt
22:00 Douglas Firs


Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo