Wij gebruiken cookies. accepteer

Op nieuwe plaat ‘Displeasure’ brengt Sarah Ferri een fusion tussen piano pop, R&B en soul-jazz uit de jaren ’60 en ’70 en flirt ze met subtiele elektronica en beats uit de jaren ’80.

De Belgisch-Italiaanse Sarah Ferri is al haar hele leven gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone. Dat ze zelf eigenzinnige en creatieve songs met een sprookjesachtig karakter maakt hoeft dus niet te verwonderen.

Op debuutplaat ‘Ferritales’ (2012) werden Sarahs songs nog beïnvloed door seventies folk en zonnige gipsy swing uit de jaren ’50. Singles ‘On my own’, ‘The man who was bored’, ‘Dancing at the supermarket’ en ‘Were you there’ werden vlot opgepikt door de radio en Sarah werd in datzelfde jaar genomineerd voor een MIA in de categorie ‘Solo Vrouw’.

Sarahs nieuwe plaat ‘Displeasure’ is uit sinds 23 september 2016. Het album contrasteert met de zonnige swingjazz van haar debuut. Sarah Ferri haalde haar inspiratie uit donkere, melancholische hoek, en maakt meer gebruik van haar lage stemregister. De songs spelen zich af tegen een filmisch decor en zijn een fusion tussen piano pop, R&B en soul-jazz uit de jaren ’60 en ’70. Bovendien flirt ze met subtiele elektronica en beats uit de jaren ’80.

New record 'Displeasure' is all about fusion of piano pop, R&B and good old soul-jazz. She is flirting with subtle elctronica and eighties beats.

Sarah Ferri (BE)

Sarah Ferri groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone, begon ze met het schrijven van eigenzinnige en creatieve songs. Hun donker, sprookjesachtig karakter werd gaandeweg beïnvloed do…

Lees meer

VVK: €10
ADK: €13

staand concert

vrijdag 24.03.2017
deuren 20:00
start 21:00

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo