Wij gebruiken cookies. accepteer

vr 02.12.2022
Exclusief

Exclusief

Dit is het enige Belgische concert tijdens deze tour.

Dit is het enige concert van deze formatie op Belgische bodem.

HOOR

release concert ‘Across the House of Ill Fame – part one’

+ dj Tabou

Wie in 2019 een concert bijwoonde in N9 villa zag ze misschien wel in het publiek staan. Lokale muzikanten Alexander De Baedts (The Music Box) en Michiel Foré (Karibu Orchestra) woonden dat jaar zowat elk concert in onze voormalige concertzaal bij. En ze deden dat met een reden, want ze werkten aan een nieuw muzikaal project. Daarvoor waren Alexander en Michiel er vaak al van bij de soundcheck bij, met hun opnameapparatuur in de aanslag.

De twee namen soundcheck en concert op, en met die liveopnames gingen ze nadien aan de slag. Ze dienden als inspiratiebron voor jamsessies met bevriende muzikanten, waaronder enkele (voormalige) Artists in Residence van muziekclub N9. Ook die jams werden opgenomen, en dat resulteerde na heel wat knip-en-plakwerk en overdubs tot een collectie nieuwe nummers. Alexander en Michiel doopten hun nieuwe project tot Hoor en lieten de nummers – die wel eens doen denken aan Makaya McCraven - in beperkte oplage op vinyl persen: ‘Across the House of Ill Fame – part one’.

Voor de livevoorstelling van dit exclusieve album stelden ze een nieuwe band samen. Naast Alexander (gitaar) en Michiel (drum) spelen ook Werend Van Den Bossche (Dishwasher_ - sax), Matthias Dewilde (Nagløed – keys) en Bruno Coussée (Rheinzand – bas) mee. Samen brengen ze een mix van tracks vanop het album en nummers die de plaat niet gehaald hebben. Het hoofdingrediënt van de set blijft improvisatie. Bovendien zal de set opnieuw opgenomen worden, en misschien wel dienen als basis voor part two…

‘Across the House of Ill Fame – part one’ zal enkel te koop zijn tijdens dit release concert, en de songs zal je nergens anders kunnen horen. Als je de vinyl in pre-order bestelt kan je het concert gratis bijwonen.

DJ Tabou draait plaatjes voor en na. Hij brengt een mix van afro(beat), funk, soul, rhythm 'n' blues, early hiphop, soul, jazz, groove, ethio(jazz), exotica, reggae en alles daartussenin.

foto's HOOR © Patrick Blomme Fotografie

Hoorhouse (BE)

Wie in 2019 een concert bijwoonde in N9 villa zag ze misschien wel in het publiek staan. Lokale muzikanten Alexander De Baedts (The Music Box) en Michiel Foré (Karibu Orchestra) woonden dat jaar zowat elk concert in onze voormalige concertzaal bij. En ze deden dat met een reden, want ze werkten …

Lees meer

Vinyl + concert: €25
enkel concert: €15

staand concert

vrijdag 02.12.2022
20:00 deuren + dj Tabou
20:30 HOOR
aansluitend: dj Tabou

Kubiek
Kerkstraat 121
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo