Wij gebruiken cookies. accepteer

za 23.03.2019
Exclusief

Exclusief

Dit is het enige Belgische concert tijdens deze tour.

Dit is het enige concert van deze formatie op Belgische bodem.

Teitur + Catbug

tijdloze noordelijke singer-songwriter

solo

Teitur betrad de planken van muziekclub N9 een eerste keer in 2008. Was hij toen een beloftevolle hemelbestormer - en waarschijnlijk de eerste Faeröerder ooit op ons podium - is hij nu een artiest met een stevige reputatie. Teitur leende zijn zachtmoedig pianospel en fragiele stem uit aan onder andere Aloe Blacc, Nico Muhly en Judith Holofernes. Bovendien mocht hij tot tweemaal toe optreden voor de Deense koningin, kreeg hij een cameo in het recentste boek van Salman Rushdie én gaf hij een Ted Talk in Vancouver.

Voor zijn laatste plaat ‘I Want to Be Kind’ werkte Teitur samen met producer Doveman, die onder andere ook al werk leverde voor Sufjan Stevens en The National. Hij hielp Teitur de Amerikaanse touch naar boven halen in zijn breekbare harmonieën. Dit resulteert in een interessante botsing tussen etherische noordelijke klanken en de grootstedelijke New York-vibe.

Opener Catbug is de winnares van de laatste editie van het Antwerps concours De Zes. Paulien Rondou groeide op in Tervuren, studeerde kleinkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en woont momenteel op een boerderij te Westmalle. Haar eerste plaat ‘Universe’, uit sinds november 2018, is een ode aan leegte, eenzaamheid, één worden met de natuur en dromen over berglandschappen. De elf intieme slaapkameropnames vormen een reis doorheen Catbug’s artistieke spinsels van de voorbije jaren.

foto Teitur © Trondur Dalsgard
foto Catbug © Desiree Rousseau

Teitur (FO)

Teitur released his debut album, Poetry & Aeroplanes in 2003 on Universal Records. Its simple, beautiful songs made it a critical hit and he toured the USA and Canada extensively, garnering a reputation amongst other cool artists. During this time, he found the time to co-write the song Choux Pa…

Lees meer

Catbug (BE)

Catbug is de nom de plume van ​Paulien Rondou​, vierentwintig en de huidige winnares van ‘​De Zes​’, het Antwerpse provinciale pop -en rockconcours. Op 16 november 2018 brengt ze haar eerste lp ‘​Universe​’ uit op het gloednieuwe ‘​Illuminine Records’. ​‘​Kingfisher’ is de eerste single uit …

Lees meer

VVK: €12
ADK: €15
UiTPAS met kansentarief: €3 (mail naar tickets@n9.be)

zittend concert

zaterdag 23.03.2019
20:00 deuren
20:30 Catbug
21:30 Teitur

N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo
Bekijk op Google Maps

Ticketinfo